Sidor

torsdag 7 juni 2018

Smörgåstårtor och rosor

Förra årets foto. Men nu är den på väg igen, rosenbusken. Den har knoppar. Vi har inte sett sommarens sista kalas ännu. Testade några produkter idag: Keiju margarin tillverkat av rypsolja, havrebröd, romkräm på tub och ägg (Huevos). Hade ingen persilja, inga tomater eller salladsblad och inga räkor, hemma, men tänkte att med de ingredienserna skulle det säkert gå att snabbt svänga ihop en smörgåstårta.

Alltså man skulle skära bort kanterna på brödskivorna, bre margarin och romkräm på dem och ovanpå tårtan samt garnera runt med tomater och salladsblad och så ovanpå tårtan placera ägg och persilja. Persilja och margarin på kanterna, tårtans sidor.

Serveringsförslag på dricka är blandsaft och bubbel med mineral vatten. Är det en sval sommardag serverar man chai och havrekex som dessert. Chai är varm havredricka med kanel.

Vidare på temat varma maträtter med havredricka är att i drickan tillsätta wokgrönsaker snabbt wokade i margarin tillverkat av ryps, samt en grönsaksbuljongtärning.

Havredrickorna är mångsidigare än jag trodde alltså. Vi odlar vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar