Sidor

måndag 15 augusti 2016

Välkommen till matbloggen Iberia

Detta är min blogg om mat med inspiration från en ny kokbok som jag köpte som loppisfynd under sommaren 2016. Boken har titeln:

"Spanska och Mexikanska köket, när det är som bäst."
(Anna MacMiadhachain & Jan Aaron, Informationsförlaget Stockholm, 1979)

Här kommer jag att skriva om mitt intresse för matkultur i Spanien och Mexiko. Jag har fyndat under sommaren en kokbok om det. Jag skriver inläggen på svenska och/eller spanska. Jag har inte riktigt funderat ut allt ännu. Men utgångsläget är min mamma och jag och våra tankar om mat i de kök som vi under vår brokiga matresa gillat mest och bäst. Berits kök/käk har i mitt liv varit lokaliserat på fler ställen, i en skola, i olika sommarstugor och hus där vi bott längre eller kortare perioder under hennes och min pappas yrkesverksamma tid. De är nu båda pensionerade och har firat sin guldbröllopsdag. Detta är på sätt och vis våra matminnen, kryddade med mina upplevelser från en resa till Spanien. Mamma hämtar också inspiration från en resa till Italien och Gardasjön. Andra inspirationskällor kan vara svenska veckotidningar och till och med min mormors recept, min morfars systrars och farmors matlagning. En katt har nio liv, sägs det. Detta är min nyaste och nionde blogg om något livsviktigt: Nämligen maten vi äter. Mat jag tror är bra för oss. Hälsosam och intressant mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar