Sidor

tisdag 21 augusti 2018

Havredricka med rödbetsjuice

Det börjar bli dags att samla in äpplen nu. Att äta totalt vegetariansk alla dagar i veckan kanske man inte klarar utan en övergångsperiod. Det är till exempel det där med julskinkan. Sedan det att vilken sorts vegtarian vill man vara? Det finns veganer som inte alls äter något som kommer från djur. De dricker inte mjölk, äter inga ägg, ingen ost. Kommer naturligtvis inte på fråga sådant som malet köttsås hos en veganfamilj utan det lär bli "pulled oats" för hela slanten. En produkt av bondbönor och havre som ser ut som köttfärs och smakar som köttfärs och kan tillagas som om det vore köttfärs. En vegan kan säkert inte heller äta fisk eller romkräm, Kalles kaviar. Vegan är man av etiska skäl, men sedan finns det de som av hälsoskäl säger att de inte kan äta gluten som finns i vete, eller laktos som finns i mjölk. Men en rejäl nötbiff kan man kanske däremot äta då, med rödvin till. Eller? Personer med anlag för reumatiska sjukdomar ska vara försiktiga med just nötkött sägs det. Vitt socker som i kanelbullar kan för en person med diabetes i släkten vara en knepig sak, för att alla omkring ofta kör konceptet kaffe med grädde, samt kanelbulle som standard kalastilltugg. Drömtårta bakad på potatismjöl och Flora vispgrädde+banan samt havredricka smaksatt med någon tesked kaffe är rätt så lyckat tycker jag. Havredricka smaksatt som "smothies" eller "lassies" med saft av till exempel hallon eller blåbär har jag också upptäckt är rätt ok. Avena, Avena!

Det är vad havre heter på spanska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar