Sidor

måndag 6 augusti 2018

Soltomat och potatismos #visitvasa

Läste ett recept i en kokbok om grekisk mat där man kombinerade potatismos med romkräm och olivolja till en "dippsås" för grönsaker med fisk.

Jag blev överraskad av ett potaisbaserat recept i en kokbok om grekisk mat. Hade inte riktigt tänkt mig potatisland under olivträden. Men är det möjligt så kanske också jag kan ersätta olivoljan med den inhemska rypsoljan och använda romkräm, typ "Kalles kaviar"  tillsammans med lök. Då behöver man inte alls salta potatismoset.

Den här vardagsmaten kan man säkert "lyxa till" genom att använda dyrare kaviar och skaldjur eller fisk som tillbehör.
Salladen med tomat kan säkert också få sällskap med till exempel en gurka. (Ni vet sådana som kan dansa både vals och mazurka) Nåjaaa....Wacasa, Wazaca, vi sakar om bokstäverna tills i morgon och: Hups! Det blir både nya maträtter och logotyper och kanske hela restauranger, för att inte tala om restaurangkedjor i Vasa med omnejd. Instagrammar ni, så testa #visitvasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar